:::.Sajian Hati.:::

♥♫♥ BuKaN aiR TaNGaNKu... ♥♫♥

Memaparkan catatan dengan label SMS. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label SMS. Papar semua catatan

20 SMS LUCU DI HANDPHONE


1. Ingatan Seorang Sahabat

Sejak kau tiada di sisi, aku sering menyendiri berbual dengan pokok betik, untuk mengisi masa lapang. Kadang-kadang aku mengikat botol oren pada tiang rumah agar nampak lebih cantik. Saban hari aku termenung dalam peti sejuk mengenangkan kau yang berada jauh denganku. Aku cuba bermain badminton sambil makan mee hailam untuk mengurangkan perasaan rindu, tetapi aku tidak berdaya lalu aku membelasah 4 ekor itik jiran sebelah sebagai tanda ingatan seorang sahabat….


2. Promosi Besarkan Buah Dada

Ingin besarkan buah dada anda?
Tanpa kesan sampingan !
Tanpa was-was !
Tanpa bahan kimia atau dadah !!
Jaminan kami 100 % berkesan !!


3. Sms Free

Ada gula ada garam, anak itik anak ayam, kuih keria kuih apam, colour putih colour hitam, ambil mangkuk ambil talam, nasi lemak nasi ayam, sup ekor sup tiram, kawasan rehat kawasan awam, gua niah gua kelam, naik takut naik seram, buah dadu buah mempelam, rasa manis rasa masam, kapal terbang kapal selam, kadang-kadang sihat kadang-kadang demam, main bola main dam, banyak orang banyak ragam, jangan marah jangan geram, saja nak habiskan sms free sebelum pukul 6.


4. Puisi Hentam

Puisi Cinta Hitam
Hitam-hitam buah maritam
Dimakan hitam lalu pitam
Ketam di sangkar
Padi di ketam
Puisi ini ku hentam-hentam
Saja nak beritahu
Ketiakmu masam….


5. Reload Free

RELOAD FREE : (dail 242607)
Lepas bunyi bip, masukkan nombor handphone anda dan tekan #
Tunggu hingga operator berkata :
‘SAPE AJAR FREE !! JAMBAN PUN KENA BAYAR’.


6. Kondom dan KOTEX

Kondom berkata kepada KOTEX :
Damn u ! every month u stop my business for 1 week…
KOTEX berkata :
Ahhh if u make mistake 1 time, I loose my business for 9 months !!


7. Mantera Besarkan Payudara

Suzo suzo dolly Pamela bigi bigi” selamat…anda baru sahaja membaca mantera untuk membesar payudara, segera forward ke 10 orang atau payudara anda akan mengecut.


8. Bulu Mata

Orang kata bulu mata kita akan jatuh kalau ada seseorang yang merindui kita. So.. saya akan sentiasa merindui awak sebab saya nak bulu mata awak cepat habis…(hahaha)…


9. Pelajar Suka Meniru

Why Malaysian students always ‘tiru’ in exam??
Because….
At the bottom of every page ao each exam paper, written…
“SILA LIHAT SEBELAH”
Good Luck in Exam !!


10. Cerita Romantik

Kekasih accident teruk, banyak hilang darah.. disebabkan terlalu cinta, si boyfriend pun derma darah.. Selepas 1 tahun, kekasih curang dan putuskan hubungan. Si bf berkata “tak kenang budi ! bagi balik darah yang aku dermakan dahulu !
Si kekasih yang sedang datang bulan membaling kotex ke arah bfnya.


11. Cucur Udang

Ali berhentikan kereta di gerai jual kuih-muih untuk membeli cucur udang kegemarannya.
Ali : Mak cik, nape cucur udang ini takde udang di atasnya? Dengan selamba mak cik pun menjawab..
Engkau pernah tengok badak dalam cucur badak ke?
Ali : Tak pernah mak cik !


12. Air Liur Basi

Rinduku umpama ombak yang tidak berhenti,
Kasihmu bagai pantai yang setia menanti,
Tidurku dibuai mimpi,
Tapi tidurmu..…masyaallah….keluar air liur basi…..:) hehehe….


13. Bigfoot

Batman macho dan sasa tak pelik,
Manusia jatuh cinta tak hairan,
Bigfoot pandai picit handphone…ajaib tu…!!!


14. Jatuh

Hidup ini penuh dengan cabaran…
Halangan…dan dugaan…
Jika anda jatuh, janganlah mudah mengalah, bangunlah dan katakan…
“Sape tolak nie?!!!” tak nampak orang ke?!!!


15. Dipenjara

Maybe ini last mesej daripada saya… saya dipenjara sekarang
Atas tuduhan memiliki……
Wajah yang paling comel….
Saya tak mampu membuat apa-apa lagi sebab buktinya terlalu kukuh…hahaha….:)


16. Lain dari yang lain

Awak adalah kawan saya yang lain dari yang lain…
Sebab awak…
SISTEMATIK
EKONOMIKAL
NASIONALISME
GIGIH
AKTIF
LASAK
Senang cerita camni la…
- S.E.N.G.A.L –


17. Siput Sedut

Baris ! Baris sedia ! Yang muka kiut di depan, yang tak kiut di belakang !
Kiut dan tak kiut bergerak…! Kamu yang muka macam siput sedut jangan pura-pura baca mesej, masuk baris cepat !! Gurau je…


18. Kentut

Orang Amerika kentut cakap Excuse Me!
Orang British kentut cakap Pardon Me!
Orang Singapura kentut cakap Forgive Me!
Kalau kau kentut…not me, not me, not me !!! Tak mengaku la tu !!!


19. Hospital Mental

Tiada berita…
Tiada panggilan…
Tiada SMS…
Tiada surat…
Tiada miss call…
Awak kena tahan kat hospital mental lagi ke? Hehehe…


20. Tawaran Kerja

TAWARAN KERJA :
Minat dalam bidang pertahanan….
Bantu skuad benteng negara dalam membanteras jenayah…
Syarat : Bumiputera sahaja
1. Sihat tubuh badan
2. Tak rabun warna
Kelebihan :
1. Under Government + Basic RM1800
2. Elaun bulanan RM300
3. Uniform RM150
4. Kursus pertahanan diri percuma
Temuduga terbuka mulai 23 April 2013
Jawatan : Power Rangers, Ultraman, Sailormoon (wanita sahaja)

 

PERCINTAAN DAN KASIH SAYANG




1. Hargailah Orang yang dicintai

 

Seekor burung telah jatuh cinta dengan mawar putih. Suatu hari, burung melamar mawar putih… Mawar putih berkata apabila dia bertukar warna merah baru dia terima burung…
 
Burung pun terus lukakan badannya dan kenakan darahnya kepada mawar putih tersebut…
 
Mawar putih pun bertukar menjadi merah dan telah jatuh cinta kepada burung itu. Tapi sayangnya burung itu sudah tiada lagi kerana luka parah… jadi, hargailah orang yang kita cintai…
 
Kita perlu hargai orang yang kita sayangi sebelum dia pergi untuk selamanya….

 

2. Kasih Sayang

 

Kasih sayang akan kekal dengan adanya kejujuran, keikhlasan, kebenaran dan kesabaran….

 

3. Biar….

 

Biar rindu asal tak jemu,
Biar kasih asal tak sedih,
Biar cinta asal tak terseksa,
Biar sayang asal tak hilang,
Biar berjauhan asal hati tak berubah dan
Biar tak berjumpa asalkan hati tak lupa….

 

4. Titik Perhubungan

 

Line ni ---------- tak akan putus kecuali awak letak titik. Semoga perhubungan kita yang selalu ------full ------- berterusan -------
 

10 SMS LUCU DI TELEFON BIMBIT



1. Telefon

Saya nak tepon awak tadi. Tapi saya tak jadi cakap because…
Saya dengar suara operator kata “ BUDAK COMEL DILARANG TEPON”
Lenkali…jangan la bagi operator cakap macam tu…saya malu…hehehe…


2. Terkena

Babon tua hilang di sawah,
Orang kampung sibuk mencari,
Jika anda tekan ke bawah,
Dah sah… Andalah babon yang orang kampung cari !!! hahaha !!!

Kalau ada jarum yang patah,
Tak payah la disimpan lagi,
Kalau ada hati yang marah,
Kena ingat, saya pun terkena sekali…hehehe…

Jarum yang patah pergi la buang,
Jangan dibuang bersama kain,
Kalau tak nak kena sorang-sorang,
Send la mesej ni kat orang lain..hahahah…


3. Tak de Apa-apa

Mesti hairan dapat mesej ni kan?
Pastu mesti berdebar-debarkan?
Pastu mesti tersengeh-sengehkan?
Pastu mesti tertanya-tanya mesej apa ni kan?
Pastu mesti bengang sebab takde apa-apa :) heheh


4. Ada….

Ada kawan mungkin tersisih, ada rindu mungkin tertunggu, ada sayang mungkin terbuang, ada cinta mungkin derita, ada hati mungkin mati, tapi… kalau ada daki.. pergi le mandi…Tak reti-reti lagi !! hahaha…


5. ‘Aiman Tak Kisah’….

Bila nak lakukan sesuatu yang buruk… fikir berkali-kali… tanya ‘IMAN’. Pasti jawab tak boleh…!!
Jangan tanya ‘AIMAN’. Habis la…because..dia kata ‘AIMAN TAK KISAH’….hehehe.



6. Ingatkan U

Bangun pagi, ingat U… malam tadi pun mimpi U…
Sekarang pun teringatkan U… asyik-asyik ingatkan U aje…
Harap-harap esok ingat huruf lain pulak…V… ke, pastu W, X, Y, Z….


7. 1 Cute Person

1 message received
1 cute person open it
1 cute person reading it
1 cute person still reading it
1 cute person smiling
Eleh ! Suka la tu..:) 


8. Pulau Pangkor

Hai.. Buat apa tu? Nak pergi Pulau Pangkor tak? 3 hari 2 malam… tak perlu bayar, offer untuk kengkawan jer…
Nak maklumat lanjut layari web ini :-
bykcantik.mukeko.ewah2


9. Friendship

You never know how our friendship means to me. You cry, I cry.. You laugh, I laugh. You jump out from window, I look down and say “Fuyoo! Confirm mati !!


10. Pandainyer !!

Selamat Mencuba !!
Whone – 1
Rende – 2
Muneq – 3
Nalek – 4
Anjik – 5
Arre – 6
Yele – 7
Yetek – 8
Ombode – 9
Patek – 10
Pandainyer die…anak keling sape la ni…hehehe….